Zatvori
Jasmin Hadzic
07/12/2011

Blamaža: Dioničari Gowalle nisu imali pojma da je tvrtka prodana Facebooku uz veliki gubitak

I na samom početku, prodaja geolokacijskog servisa Gowalle Facebooku nije mirisala na "dobar deal"...

Ako do sada još niste čuli, Facebook je za nepoznati iznos "preuzeo" popularnu geolokacijsku društvenu mrežu Gowalla koja je korisnicima omogućavala prijavu trenutne lokacije putem mobilnih uređaja. Kao što je pisalo i u samom priopćenju, Facebook zapravo nije preuzeo servis Gowallu, već je preuzeo osnivače, odnosno menadžment tim, dok će tehnologija i brend Gowalla biti zauvijek ugašeni krajem mjeseca siječnja iduće godine.

Nije sasvim jasno što će se dogoditi sa zaposlenicima, no već je poznato da će suosnivači Josh Williams i Scott Raymond postati Facebookovi zaposlenici.

Bivši urednik TechCruncha i jedan od ulagača u Gowallu, Michael Arrington, na svom blogu piše kako najveći dioničari kompanije (uglavnom je riječ o fondovima rizičnog kapitala i anđelima ulagačima) nisu imali pojma o gubicima koje će donijeti Facebookova akvizicija Gowalle.

Arrington navodi kako će dioničari na svaki uloženi dolar iz posla s Facebookom izvući tek 20 do 30 posto originalnog ulaganja. On zaključuje kako ovakve vrste preuzimanja nisu rijetka stvar posebno kada je riječ o kompanijama koje se nalaze pred gašenjem.

Gowalla je osnovana 2007. godine i do sada je osigurala ulaganja teška oko 11 milijuna dolara.

Nikada nije postala popularna poput svog glavnog konkurenta - mobilne aplikacije Foursquare.

Pročitajte još:

- Geolokacijska društvena mreža Foursquare sada je kompanija vrijedna 600 milijuna dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram