Zatvori
Poslovni Puls
03/12/2011

Nemamo niti jednu novu tvornicu, ali u Splitu se gradi još jedan megalomanski trgovački centar

Omiljeni hobi hrvatskih poduzetnika - građenje novih nepotrebnih trgovačkih centara - nastavlja se punom parom...

Naime, jučer je na splitskim Mejašima postavljen kamen temeljac za novi trgovački centar "Mall of Split" vrijedan 175 milijuna eura, a kojeg će za "Tulipan grupu" graditi zagrebačka tvrtka " Stipić". Prema riječima Jurgena Steinkea, člana uprave "Tulipan grupe", najnoviji trgovački centar u Splitu prostirat će se na ukupno 180.000 kvadratnih metara i biti će najveći u regiji.

"Radovi bi trebali biti gotovi za 15 mjeseci, dakle centar bi otvorili u travnju 2013. godine. U njega će biti smješteno više od 200 trgovina s oko 30 posto brandova koji po prvi puta dolaze u Hrvatsku. Osim toga, za kvalitetnu i opuštajuću kupovinu, "Mall of Split" imat će i 11 multiplex kino dvorana, disko kuglanu i kazino. Također, unutar centra smjestit će se i veliki hipermarket, kao i velika dječja igraonica, a kupcima će na raspolaganju biti i ukupno 2320 parking mjesta", rekao je Steinke povodom postavljanja kamena temljca.

Tom događaju bio je prisutan i splitski tajkun - gradonačelnik - političar Željko Kerum koji je tom prigodom rekao da su mu rodbina i suradnici govorili da je lud što dopušta gradnju novih trgovačkih centara i tako stvara konkurenciju svom Jokeru.

Pa eto, možda nemamo niti jednu novu tvornicu, ali barem imamo još jedan golemi trgovački centar.

One priče o reindustrijalizaciji slobodno možemo baciti u koš kraj političara i poduzetnika poput Keruma koji je jučer pred okupljenim Splićanima rekao da mi  "u Hrvatskoj ionako nemamo što proizvoditi pa je logično da se otvaraju trgovački centri".

"A šta ćemo mi proizvoditi, space shuttle", zapitao se splitski gradonačelnik.

Bez komentara.

Pročitajte još:

- Luda nacija – Zagreb ima više shopping centara nego Beč!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram