Zatvori
Poslovni Puls
01/12/2011

Nema zime za Horvatinčića: 100 kupaca spremno platiti 7228 eura po četvornom metru za njegove stanove

Nakon medijskih spekulacija kako Hoto grupi Tomislava Horvatinčića prijeti ovrha zbog neplaćenih računa, iz Hoto grupe poručuju - nemamo poslovnih problema...

"Hoto grupa redovito namiruje sve obveze prema partnerima pa tako i spomenutoj tvrtki Tehnika d.d. U ovome trenutku Hoto grupa izmirila je 80 posto ukupne vrijednosti ugovora sklopljenih s izvođačima radova i partnerima na Centru Cvjetni. Ostatak vrijednosti sklopljenih ugovora s izvođačima bit će isplaćen nakon okončanog obračuna i primopredaje svih završenih poslova i to prema redovitim obračunskim fazama", stoji u priopćenju iz Hoto grupe.

Aktivne komercijalne cjeline u sklopu Centra Cvjetni, a to su garaža i trgovački centar, funkcioniraju bez poteškoća i generiraju značajna financijska sredstva. Hoto grupa je iz redovnog poslovanja trgovačkog centra za samo osam mjeseci prijevremeno isplatila kredite u iznosu 2,2 milijuna eura, što potvrđuje činjenicu da se financijske obaveze Hoto grupa d.o.o. u cijelosti mogu servisirati samo iz funkcioniranja trgovačkog centra i poslovanja garaže.

S obzirom da je tehnički pregled rezidencijalnog dijela građevine u tijeku tek po njegovom uspješnom okončanju i dobivanju uporabne dozvole intenzivirat ćemo prodaju stambenih jedinica. Iako praktički službeno nismo niti počeli prodavati stanove jer smo čekali tehnički pregled i uporabnu dozvolu na zahtjev iznimno zainteresiranih kupaca već i prije službenog početka prodaje ostvarili smo prodaju stambenih jedinica u ukupnoj vrijednosti od 7,8 milijuna eura s uključenim PDV-om, pri čemu prosječna cijena jednog metra kvadratnog iznosi 7.228 eura s uključenim PDV-om. Zbog velike potražnje stanova i više od 100 predbilježenih kupaca naša su očekivanja da će ostatak stambenih jedinica biti prodan u neposredno nadolazećem razdoblju. Vrijednost preostalih stambenih jedinica prelazi 30 milijuna eura, poručuju iz Hoto grupe.

Kada su u pitanju povezana društva, kao što se navodi, Hoto kuće d.o.o., prava istina je da je to društvo prodalo svih 569 stambenih jedinica pri čemu je od prodaje istih samo tijekom 2010. godine ostvaren prihod od 7,6 milijuna eura, što je sve razvidno iz financijskog izvješća ovog društva.

Kako se na projektu Centar Cvjetni radi o projektnom realiziranju, činjenica je da do travnja ove godine nismo bili u mogućnosti objekt staviti u funkciju. Stoga smo prihode od funkcioniranja trgovačkog centra i garaže počeli ostvarivati tek od travnja ove godine. S ponosom ustvrđujemo da će Hoto grupa ovu poslovnu godinu završiti s prihodima preko 100 milijuna kuna, stoji u priopćenju iz Hoto-a.

Pročitajte još:

- Tomislav Horvatinčić gliserom se zabio u jahtu i ubio dvoje talijanskih turista

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram