Zatvori
Poslovni Puls
01/12/2011

S&P srezao dugoročni kreditni rejting Bosne i Hercegovine na B s negativnim izgledima

Američka rejting agencija S&P jučer je poslala "pozdrav" našim susjedima u BiH u vidu nižeg kreditnog rejtinga...

Standard & Poors u srijedu je snizio dugoročni kreditni rejting Bosne & Hercegodine s "B+" na "B" s negativnim izgledima.

U službenom priopćenju S&P navodi kako BiH gubi dosadašnji kreditni rejting zbog nefleksibilne politike i daljnjeg pogoršanja političkih prilika unutar države."To je vidljivo u izostanku napretka pri usvajanju državnog proračuna za 2011. i 2012. i činjenici da središnja vlada nije ustrojena 13 mjeseci nakon izbora", stoji u S&P-ovom priopćenju za medije.

S&P dalje upozorava kako je malo vjerovatno da će u bližoj budućnosti biti provedene ključne strukturne reforme, a Amerikanci su zabrinuti i zbog zategnutih odnosa između Federacije i tzv. Republike Srpske.

"Politička nestabilnost šteti realnom gospodarstvu BiH te dugoročnom napretku, osobito ako se uzme u obzir da su strane investicije na najnižoj razini od 2000.", zaključuje S&P. Analitičari ove američke bonitetne agencije BiH iduće godine predviđaju nepostojeći rast BDP-a i proračunskih deficit ispod 3 posto BDP-a.

Pročitajte još:

- U susjedstvu katastrofa: U BiH gotovo 520.000 nezaposlenih!

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram