Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2011

Prvi hrvatski električni automobil Dok-ing XD predstavljen na prestižnom sajmu automobila u Los Angelesu

Prvi hrvatski cestovni električni automobil Dok-ing XD ovih je dana doživio predstavljanje na uglednom sajmu automobila u Los Angelesu...

Dok-ing je Amerikancima predstavio posebnu inačicu svog XD-a koja nosi paprenu cijenu od 40.000 dolara, što bi moglo biti malo previše i za dublji američki džep. Ipak, ovo je sigurno dobra promidžba za Dok-ing jer su o XD-ovom predstavljanju u LA-u pisali brojni američki mediji poput Forbesa i New York Timesa.

"Naš" električni automobil ima primamljive performanse. Brzinu od 100 km/h postiže za samo 7.7 sekundi, a pri vožnji ne emitira ugljični dioksid. Predviđen je za vozača i dva putnika koji se udobno smještaju u kabini dugoj 1,7 metara.

Još uvijek nije poznato kada će Dok-ing XD krenuti u serijsku proizvodnju jer zagrebačka tvrtka još uvijek traži strateškog partnera. Jedno se vrijeme spekuliralo da je za XD zainteresiran i moćni Porsche, kao i auto-ulagači iz Kanade i Indije.

Kako god bilo, Dok-ingu želimo puno sreće u daljnjem razvoju ovog električnog mališana...

Pročitajte još:

- Ma kakav Ferrari i Lamborghini – pogledajte kako izgleda hrvatski Concept One (VIDEO)

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram