Zatvori
Jasmin Hadzic
24/11/2011

Amerikanci preko YouTubea sada mogu gledati Pirate s Kariba, Aute i 3000 drugih filmskih hitova

Ako slučajno živite u Americi ili Kanadi - ovo će Vas zanimati...

YouTube je jučer najavio kako je postigao dogovor s filmskim studijima Disney, Pixar i DreamWorks koji će omogućiti distribuciju njihovih filmskih klasika putem YouTubeovog servisa za gledanje filmova na zahtjev koji je trenutno dostupan samo u SAD-u i Kanadi.

Na službenom blogu YouTubea tako je objavljeno kako će za sada biti dostupno tek desetak filmova iz Disneyjeve, Pixarove i DreamWorksove kolekcije poput serijala Pirata s Kariba i animiranog filma Auti. Uskoro YouTube bi trebao početi distribuirati više stotina filmova gore spomenutih hollywoodskih studija. Na najvećem svjetskom servisu za gledanje videa biti će dostupne i posebne behind-the-scenes snimke načinjene posebno za korisnike YouTubea. Google (vlasnik YouTubea) u produciranje istih navodno će uložiti čak 15 milijuna dolara.

Podsjetimo, ranije ove godine YouTube je pokrenuo Movies servis za gledanje filmova na zahtjev koji danas sadrži više od 3.000 filmskih hitova Universala, Sonyja i Warner Brosa. Najam obično stoji 1 do 4 dolara s tim da posuđeni film morate pogledati u roku od 24 do 48 sati.

Naravno, mi u Hrvatskoj nemamo pristup punoj kolekciji YouTube Movies servisa, za sada možemo "uživati" samo u malo poznatim B-filmovima poput "Terror by Night" i nešto boljoj kolekciji nezavisnih dokumentaraca.

Pročitajte još:

- Warner Bros kupio popularni filmski sajt Rotten Tomatoes za 60 do 90 milijuna dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram