Zatvori
Poslovni Puls
23/11/2011

Uprava slovenskog Mercatora naprasno prekinula pregovore s Ivicom Todorićem i Agrokorom!

Uprava slovenskog trgovačkog lanca Mercator danas je priopćenjem za medije potvrdila zaustavljanje pregovore s konzorcijem kupaca za taj tgovački lanac koji predvodi vlasnik Agrokora Ivica Todorić...

"Uprava Mercatora, na čelu sa Žigom Debeljakom, zbog izostanka ključnih pogodbenih strana zaustavlja pregovore s konzorcijem kupaca za taj tgovački lanac koji predvodi vlasnik Agrokora Ivica Todorić", stoji u priopćenju za medije.

Uprava Mercatora priopćenjem je poručila kako je utvrdila da nije u mogućnosti podržavati daljnje aktivnosti pružanja podrške prodajnom postupku većinskog paketa dionica Mercatora u skladu s odlukom Uprave od 27. listopada i odluke Nadzornog odbora od 14. studenog, jer zbog izostanka ključnih predviđenih strana u pregovorima (EBRD, IFC) nije moguće zaključiti sporazume kako bi se zaštitili interesi grupe, stoji u priopćenju Mercatora, prenosi Business.hr.

Mercator je, stoji također u priopćenju, spremna odmah ponovno ispitati mogućnost podupiranja procesa prodaje predviđen u izvornom obliku, ako član konzorcija kupaca, koji će kupiti dionice, postane barem jedna od međunarodnih financijskih institucija, EBRD ili IFC, kako je prvobitno rečeno.

Uprava je izrazila spremnost da, u slučaju da EBRD i/ili IFC požele izravno postati vlasnik značajnog paketa dionica Mercatora, omogućiti tim institucijama dubinsko snimanje poslovanja i financijskog stanja Mercatora. O tome će, stoji u priopćenju, EBRD i IFC biti obaviješteni od strane Societe Generala. Iz Uprave kažu da će i dalje pružati "konstruktivnu potporu" trenutnim aktivnostima, imajući na umu da je stabilizacija vlasničke strukture u interesu kompanije.

Pročitajte još:

- Deloitte: Todorićev Agrokor s prihodima od 3,6 milijardi eura je uvjerljivo najveća tvrtka Adria regije

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram