Zatvori
Poslovni Puls
19/11/2011

Izraelski poduzetnik Salamon Berkowitz preuzima Dalmacijavino i najavljuje pohod na američko tržište

Svih 500 radnika Dalmacijavina ostaje u proizvodnji. Izjavio je to nakon susreta s njima vlasnik Traubi internationala Salamon Berkowitz. Istaknuo je da se divi entuzijazmu radnika te dodao kako je već uplatio polog za kupnju Dalmacijavina...

Naglasio je kako je zadovoljan današnjim razgovorom te smatra da su i radnici zadovoljni jer su dobili odgovore na sva pitanja. "Vjerujem da sam im dao nadu jer su bili bombardirani krivim informacijama o stotinama otkaza. Država je bila blagonaklona prema Dalmacijavinu, ulijevajući veliki novac u loše vođenu tvrtku", rekao je Salamon Berkowitz, američki poduzetnik s bogatim izraelskim korijenima, prenosi HRT.

Berkowitz je kazao da će, nakon provjere svih poslovnih knjiga i mogućnosti Dalmacijavina te potpisivanja ugovora o kupnji, cijelu operaciju voditi njegov sin. Smatra da je problem u Dalmacijavinu prodaja proizvoda i tržište, a uprava nije ništa učinila da se to popravi.

Glavni smjer u kojem želi razvijati Dalmacijavino je proizvodnja vina. No za to je potreban golem trud i ulaganje, kako bi se stvorio brend za tržišta u Europi, SAD-u i Južnoj Americi. Istaknuo je i važnost izraelskog tržišta. Berkowitz je prije dva dana na konferenciji za novinare objavio kako Dalmacijavino kupuje za jednu kunu i preuzima sve obveze prema zaposlenicima, dobavljačima, kao i troškove Agencije za upravljanje državnom imovinom od 96 milijuna kuna za isplaćene plaće radnicima.

Berkowitz je dodao kako planira uložiti do 10 milijuna eura u Dalmacijavino, s kojim ima velike planove. Preko Dalmacijavina na naše bi se tržište plasirali vina, sokovi te košer proizvodi, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram