Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2011

KOMENTAR: Budimo realni, politički Frankenstein Keruma i Kosorice nema šanse na predstojećim izborima

Iako trgovina glasovima i mandatima u prije i poslije izborno vrijeme nije ništa novo, novosnovani "savez" na hrvatskoj političkoj sceni sigurno je zaprepastio (zgadio?) mnoge...

Tako se u obrani od crvene Hrvatske pojavio HDZ, pojačan s Hrvatskom građanskom strankom Željka Keruma!

Iako je sasvim izgledno da će na predstojećim izborima doživjeti potop, vječni optimisti u HDZ-u odlučni su u borbi za svaki mandat pri tome ne birajući sredstva: od svenarodnog derneka s besplatnim majicama i kemijskim olovkama do sezonskog vađenja iz naftalina lika i djela Franje Tuđmana kako bi mu se oko biste izvijala polugola plesačica.

Cilj dakle, itekako opravdava sredstvo. Sad kad su stjerani u kut, HDZ-ovci su spremni učiniti sve i svašta, te koalirati sa svime i svakime ne bi li se kako - tako održali na vlasti. Više nije bitno je li netko seljak (HSS) ili građanin (HGS), jesu li se do jučer mrzili i đavlu davali, bitno je samo što više glasova osigurati.

Iako je nedavno izjavio da je puknuo te da ga izbori ne zanimaju, miris moći što dolazi iz Banskih dvora očito je preprivlačan za jednostavog Željka. Sudeći prema njegovim nedavnim izjavama, čovjek koji je prevario suprugu, živi u izvanbračnoj zajednici itd. biti će zadužen za zazivanje Boga da im pomogne na izborima. Sad ideja o Isusu na Marjanu postaje puno jasnija; sve je to dio puno većeg plana!

I dok me kod Keruma više ništa ne može iznenaditi, u svemu ovome zavidnu razinu beskičmenjaštva demonstrirao je čelnik splitskog HDZ-a, gospodin Dujomir Marasović. Ista osoba koja je prošle godine bila uvjerana da su Kerum, komunisti (SDP) i Podrug (HSP) u koaliciji protiv HDZ, sada se našla u koaliciji sa tim istim Kerumom kojemu je, samo da spomenem, prijetio tužbom jer mu je ovaj navodno prijetio i vrijeđao obitelj. Ne treba zaboraviti ni da mu je ponudio "stručnu pomoć" nakon što mu je Željko na otvorenju Boat Showa poručio da je "bijednik i kreten".

No, vrijeme valjda liječi sve rane. Tako su se Željko i Dujomir, u duhu pravih prijatelja, sastali u hotelu Radisson kako bi X. izbornoj jedinici predstavili svoj program. Pritom je, naravno, palo i iskreno rukovanje, sve pod budnim okom portretiranih Kosorice i Tuđmana. Između novopečenih saveznika nema nikakvih nesuglasica a kao glavni problem u državi identificirana je Kukuriku koalicija koja je protiv "sve Hrvatskih" institucija: Crkve, Boga itd., naravno. Treba spomenuti da je Kerum za vrijeme predstavljanja našao vremena zapitati se od kud don Ivanu Grubišiću sredstva za postavljanje jumbo plakata. Šteta što je propustio preispitati samoga sebe od kud mu šećer 1993.

Iako sam prvotno mislio da je ovo političko samoubojstvo HDZ-a, barem što se Splita tiče, shvatio sam da za okorjele glasače HDZ ovo vjerojatno ništa ne znači budući će im svoj glas dati makar se udružili i sa Srpskom radikalnom strankom. Najviše će naravno profitirati Kerum koji će nakon gubitka mjesta gradonačelnika ostati životariti u politici.

Izbori su sve bliži. Ako ste vjernik/ica, vrijeme je da se pomolite...

Komentar je u cijelosti prenesen s portala Pollitika.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram