Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2011

Marketinški časopis Advertising Age Coca-Colu proglasio marketinškim "igračem" godine

Adversiting Age, američki časopis specijaliziran za marketing i tržišne komunikacije, izabrao je tvrtku Coca-Cola za Tržišnog sudionika godine (Marketer of the Year). Prije samog izbora, časopis je napravio uži izbor kompanija koje su ostvarile visoke poslovne rezultate uz postizanje marketinške izvrsnosti...

"Usto što ima najvrjedniju tržišnu marku na svijetu, Coca-Cola i dalje postiže vrhunske poslovne rezultate, pa tako ove godine bilježi rast od 3 posto na globalnoj razini. Zaista je impresivan način na koji se ta kompanija nosi s marketinškim izazovima upravljanja, kako njezinim velikim, tako i malim tržišnim markama", naglasila je Abbey Klaassen, glavna urednica časopisa Adversiting Age.

Ugledni časopis naveo je nekoliko značajnih uspjeha Coca-Cole, među ostalima i činjenicu kako je već dvanaestu godinu zaredom na vrhu Interbrandove ljestvice globalnih brandova. Usto, ove je godine Diet Coke postala drugo najpopularnije bezalkoholno piće u SAD-u, što znači da su Coca-Colini brandovi na prvome i drugome mjestu popularnosti. Također, osobito uspješnom pokazala se i ovogodišnja Fantina globalna kampanja “Više Fante, više zabave!”, kao i inovativna glazbena platforma Coca-Cola Music. Napokon, posebno je istaknuta nedavno najavljena akcija Arctic Home, kojom kompanija podupire WWF-ova nastojanja u zaštiti prirodnih staništa polarnih medvjeda.

Ova ugledna nagrada za tržišnog sudionika godine dodjeljuje se već četrdeseti put, a naglasak je uvijek na najuspješnijim marketinškim idejama, inovacijama i promidžbenim kampanjama.

Pročitajte još:

- Malo nas je al’ nas ima: Hrvat postao Coca-Colin europski direktor komunikacija!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram