Zatvori
Poslovni Puls
11/11/2011

Svjetsko tržište: Smanjen broj naknada za nezaposlene u SAD-u, usporen rast industrijske proizvodnje u Francuskoj...

Inflacija mjerena indeksom potrošačkih cijena u Francuskoj nastavila je s godišnjim rastom od 2,3% u listopadu kako je i očekivano dok na mjesečnoj razini bilježi rast od 0,2 posto...

Konačni podaci pokazuju da isti pokazatelj u Njemačkoj na godišnjoj razini bilježi rast od 2,5% u listopadu kako je i očekivano, dok na mjesečnoj razini nije zabilježena nikakva promjena. Indeks veleprodajnih cijena u Njemačkoj bilježi rast od 5% u listopadu u odnosu na isti mjesec prošle godine dok na mjesečnoj razini bilježi pad od 1 posto.

Industrijska proizvodnja u Francuskoj u rujnu bilježi manju stopu rasta od očekivane. Naime na godišnjoj razini zabilježen je rast od 2,3% dok na mjesečnoj razini bilježi pad od 1,7 posto. Industrijska proizvodnja u Italiji, unatoč očekivanom rastu od 1,1%, u rujnu je zabilježila pad od 2,7 posto. BOE je očekivano zadržala referentni kamatnjak na 0,5 posto. Indeksi uvoznih cijena u SAD-u zabilježili su godišnji rast od 11% u listopadu što je manje od očekivanja dok je na mjesečnoj razini zabilježen pad od 0,6 posto. Na tržištu rada u SAD-u zabilježeni su pozitivni rezultati obzirom da je smanjen broj naknada za novonezaposlene koji je iznosio 390 tisuća, ali i broj naknada za nezaposlene koji je iznosio 3,615 tisuća što je manje od očekivanja.

Cijene američkih državnih obveznica zabilježile su pad nakon što je Francuskoj potvrđen najviši kreditni rejting i nakon što je na aukciji tridesetogodišnjih obveznica zabilježen slabiji interes nego obično. Promjena talijanske vlade mogla bi se dogoditi ranije od prvotnih očekivanja.

Danas je u talijanskom senatu u planu izglasavanje novih mjera štednje, koje bi donji dom trebao potvrditi u subotu. Prinos na talijanske obveznice (10 godina) jučer je zabilježio pad (dijelom i pod utjecajem kupnji ESB-a), dok je prinos na jučerašnje izdanje dvanaestomjesečnog trezorskog zapisa iznosio 6,1% uz lagani rast potražnje. U Grčkoj je za danas najavljeno imenovanje nove vlade s guvernerom, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram