Zatvori
Poslovni Puls
09/11/2011

Svjetsko tržište: U fokusu Berlusconijeva ostavka, Njemačka bilježi vanjskotrgovinski suficit od 17,4 milijardi eura...

Saldo tekućeg računa platne bilance u Njemačkoj u rujnu je iznosio 15,7 milijarde eura što predstavlja rast veći od očekivanja (12,3 milijarde eura)...

Robna razmjena u Njemačkoj u rujnu bilježi povećanje suficita koji iznosi 17,4 milijarde eura što je više od očekivanih 12,5 milijarde eura. Robna razmjena u Francuskoj nastavlja bilježiti deficit u rujnu.

Naime, nakon deficita od 4,3 milijuna eura u kolovozu, u rujnu je zabilježeno povećanje deficita iznad očekivanja koji je iznosio 6,3 milijuna eura. Industrijska proizvodnja u Velikoj Britaniji zabilježila je godišnji pad od 0,7% u rujnu, što je ipak manje od očekivanih -0,8% dok na mjesečnoj razini ne bilježi nikakve promjene.

Situacija u Italiji počela je poprimati obrise sređivanja i prihvaćanja mjera štednje proračuna. Tržište najsnažnije reagira oko vijesti o smjeni talijanskog premijera. Od novih izdanja danas na rasporedu je u eurozoni samo njemački OBLei Apr18 i finske 5 i 10 godišnje obveznice.

Također se nastavlja raspored ovotjednih izdanja u SAD-u s desetogodišnjom obveznicom nakon sinoćnje aukcije trogodišnje obveznice po prinosu 0,379% i omjerom naloga 3,41 na 32 milijarde USD izdanja. To je tržište prepoznalo kao povećanje potražnje u usporedbi s prijašnjim podacima, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram