Zatvori
Jasmin Hadzic
09/11/2011

Naš omiljeni britanski tajkun Richard Branson uložio u startup za mobilno plaćanje Square

Britanski tajkun i poduzetnik Richard Branson, čovjek koji je na noge podigao multinacionalni brend Virgin, u posljednje je vrijeme postao aktivan ulagač u internetske kompanije...

Richard Branson, čovjek koji je uveo pojmove "sexy" i "cool" u poduzetništvo - odlučio je djelić svog bogatstva uložiti u brzorastuće tehnološke kompanije. Prije nešto više od 10 dana, Branson je načinio osobno ulaganje u servis mikroblogova Tumblr, a danas Reuters doznaje kako je Branson uložio nepoznati "višemilijunski" iznos u Square osnivača Twittera Jacka Dorseya.

Bransonovo ulaganje u Square dolazi samo pet mjeseci nakon što je nekoliko velikih ulagača uključujući venture capital kompaniju Kleiner Perkins Caufield & Byers u Square uložilo više od 100 milijuna dolara. Još ranije, u travnju ove godine, kartičarski div Visa također je uložila nepoznati iznos u Square.

Square u ovom trenutku cilja isključivo na vlasnike malih trgovina, obrtnike i slobodne umjetnike (freelancers) koje pokušava nagovoriti na korištenje svog inovativnog proizvoda za mobilnu naplatu. Square svojim korisnicima besplatno šalje mini priključak koji se zatim pričvrsti uz smartphone (Android ili iPhone) ili tablet računalo i omogućuje autorizaciju kreditnih kartica. Ukoliko Jack Dorsey i njegov tim uspiju nagovoriti dovoljno ljudi da blagajne i gotovinu zamijene za Square – velike kartičarske kuće mogle bi biti u problemima.

Reuters navodi kako Square u ovom trenutku obrađuje oko 10 milijuna dolara vrijedne dnevne transakcije, a u Squareu očekuju kako će do kraja godine obraditi čak 2 milijarde dolara vrijedne transakcije.

Samo dvije godine star Square danas je 1 milijardu dolara vrijedna kompanija.

Branson je u Square uložio vlastiti novac, a ne onaj Virginov, poručuju iz Squarea, no odbijaju potvrditi vrijednost ulaganja.

Ako slučajno ne znate, plavokosi poduzetnik Branson zaštitno je lice carstva Virgin grupacije koje se proteže od zračnih kompanija pa sve do mobilnih operatera.

Pročitajte još:

- American Express za ulaganje u inovativne startupove otvara 100 milijuna dolara težak ulagački fond

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram