Zatvori
Poslovni Puls
08/11/2011

Sandi Češko prodaje Kosmodisk, ima 200 milijuna eura i upravo je proglašen najbogatijim Slovencem

Slovenski poslovni časopis "Manager" jučer je objavio popis najbogatijih Slovenaca. Velike promjene na samom vrhu vrhu...

Na vrhu popisa najbogatijih Slovenaca ove godine nalazi se Sandi Češko. Čaškova kompanija "Studio Moderna" bavi se tv prodajom (Kosmodisk, Dormeo...) u srednjoj i istočnoj Europi, a zapošljava više od 4.000 zaposlenika. Vrijednost njegove imovine procjenjuje se na oko 204,7 milijuna eura.

Na drugom mjestu nalazi se Igor Lah (Ampelus holding, Kalantia Limited, Aluber, Ceeref,…) s imovinom teškom 129,4 milijuna eura, a treći su Albin i Tatjana Doberšek (Engineering Dobersek) s imovinom procijenjene vrijednosti od 119,1 milijuna eura.

Na četvrtom mjestu nalazi se Mirko Tuš - kontroverzni slovenski poduzetnik koji je prošle godine proglašen najbogatijim Slovencem. Dok je prošle godine upravljao s imovinom od nekih 200 milijuna eura, Tuš danas posjeduje "samo" 100 milijuna eura.

Pomalo neočekivano na petom mjestu nalaze se Samo i Iza Login, suosnivači tehnološke kompanije Outfit 7 koja je proizvela seriju popularnih "Talking" mobilnih aplikacija za Appleov iPhone i Android.

Manager navodi kako ukupna vrijednost imovine 100 najbogatijih Slovenaca iznosi 2,5 milijardi eura.

Za usporedbu, najbogatiji Hrvat Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, težak je oko 3,9 milijardi kuna!

Pročitajte još:

- Najbogatiji Slovenac Mirko Tuš prodao svoje benzinske postaje mađarskom MOL-u

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram