Zatvori
Poslovni Puls
08/11/2011

MEDIJSKA SCENA: Al Jazeera Balkans u petak u 18 sati konačno kreće s emitiranjem!

Nakon kratkotrajnog eksperimentalnog emitiranja, katarska Al Jazeera u petak konačno i službeno lansira Al Jazeera Balkans...

Gledatelji u regiji će preko kabelskih i IP TV operatera, te preko satelita EutelSat kao i na zemaljskom signalu u Bosni i Hercegovini, moći pratiti program ove globalne informativne mreže, koja svoj program počinje emitirati iz centralnog studija u Sarajevu te regionalnih centara u Beogradu, Zagrebu i Skoplju.

Kada u petak Al Jazeera Balkans počne sa emitiranjem, postat će prvi program ove globalne mreže koji se emitira na nekom drugom jeziku osim engleskog ili arapskog.

Koristeći se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al Jazeera Balkans će gledateljima u regiji donositi, kako regionalne tako i globalne vijesti, te o regiji izvještavati gledateljima u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic programe.

Šest sati lokalno produciranih vijesti, intervjua, komentara i analiza, te kvalitetan dokumentarni program koji će Al Jazeera Balkans emitirati, predstavljaju početak novog poglavlja u medijskom izvještavanju u regiji.

Pročitajte još:

- Rasipanje talenata se nastavlja: HTV-ovci Lamija Alečković i Ilija Jandrić prelaze na Al Jazeeru

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram