Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2011

Vlada grčkog premijera Georgea Papandreoua na kraju ipak "preživjela" glasovanje o povjerenju

Vlada grčkog premijera Georgea Papandreoua večeras je ipak dobila potporu grčkog parlamenta. Za njegovu je vladu glasalo 153 zastupnika, dok je 144 bilo protiv...

"Uspjeh je bio osigurati dogovor s Europskom unijom o otpisu dugova. To je dogovor koji nam daje sigurnost, koji nam garantira ostanak u uniji, koji briše veliki dio naših zajmova i osigurava vrlo niske kamate. Ovo će nam olakšati posao u idućih nekoliko godina. Ne smijemo izgubiti ovaj dogovor - on je nacionalni prioritet. Ovo je velika prilika, možda i zadnja, da obnovimo našu zemlju. Inače, bit ćemo prosjaci", rekao je grčki premijer George Papandreou nakon glasovanja.

Podsjetimo, Grčka je već ranije objavila kako ipak odustaje od provedbe spornog referenduma o drugom paketu pomoći EU-a teškome 130 milijardi eura.

Nakon što je osigurao potrebnu većinu u parlamentu, Papandreou je kazao kako će se sastati s opozicijskim čelnicima kako bi se formirala zajednička "nacionalna" vlada koja bi provela sve teške reforme i "bolne rezove" koje zahtjeva EU u zamjenu za novu financijsku pomoć.

Pročitajte još:

- U Cannesu se danas pregovara o povećanju kapitala MMF-a, Italija je stavljena pod “monitoring”

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram