Zatvori
Poslovni Puls
04/11/2011

Život u utvrdi kapitalizma: Stopa siromaštva u SAD najviša u posljednjih 17 godina!

Još jedno američko istraživanje potvrđuje da je u prošlom desetljeću broj izrazito siromašnih Amerikanaca rekordno rastao, čime su 'izbrisani' uspjesi postignuti na tom planu u 90-tim godinama prošlog stoljeća...

Znanstvena ustanova Brookings Institute provela je istraživanje koje ukazuje da se povećao broj stanovnika 'ekstremno siromašnih' četvrti. U tim dijelovima američkih gradova i mjesta danas živi dodatnih 2 milijuna i 200 tisuća Amerikanaca. To je trećinu više nego 2000. godine, prenosi Glas Amerike.

'Ekstremno siromašne' četvrti su – prema istraživanju Instituta Brookings - dijelovi gradova u kojima je najmanje 40 posto stanovnika siromašno.

Službeni kriterij siromaštva u Sjedinjenim Državama je četveročlana obitelj s prihodom manjim od od 22 tisuće i 300 dolara godišnje. U recesiji koja je trajala od 2007. do 2009. milijuni su izgubili posao pa zbog toga nisu mogli otplaćivati stambeni zajam te su – sudskom ovrhom - izgubili svoje domove.

Recesija je najviše pogodila jug Sjedinjenih Država te Srednji zapad. Prosječni prihod američkog kućanstva prošle je godine pao na najnižu razinu u prošlom desetljeću, dok je stopa siromaštva bila najviša u posljednjih 17 godina. Državnu pomoć za nabavu hrane u obliku bonova sada prima gotovo 46 milijuna Amerikanaca.

I to je, dame i gospodo, život u SAD-u u 2011. godini...

Pročitajte još:

- Omjer je još gori od 99:1 posto: Šaka milijunaša kontrolira 39 posto ukupnog svjetskog bogatstva!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram