Zatvori
Poslovni Puls
04/11/2011

HANFA će natjerati mirovinske fondove na objavu javne ponude za preuzimanje Podravke?

Mandat Ante Samodola u Hanfi završava krajem godine a do tada ta institucija ima dva prioriteta koja želi završiti – Inu i sporna ulaganja mirovinskih fondova u neke tvrtke...

Prva će na udaru biti Podravka, za koju bi rješenje uskoro trebalo biti gotovo, a Hanfa sumnja da su prilikom nedavnog preuzimanja udjela u toj tvrtki mirovinci zajednički djelovali, pa, zbog udjela u konačnici većeg od 25 posto, trebali i objaviti javnu ponudu za preuzimanje koprivničke kompanije, prenosi Večernji list.

Hanfa je danas objavila donesene odluke s jučerašnje sjednice Uprave - pitanje mirovinskih fondova i Podravke uopće se ne spominje, što ne znači da Samodol i ekipa neće uskoro natjerati mirovinske fondove na objavu javne ponude za preuzimanje Podravke.

Ovo bi mogla biti velika stvar...

Inače, Podravka je prije nekoliko dana objavila impresivne poslovne rezultate za prvih devet mjeseci. U promatranom razdoblju ostvareni su prihodi od 2,69 milijardi kuna (godišnji rast od 4 posto) i neto dobit od 100,4 milijuna kuna (godišnji rast od 22 posto).

Pročitajte još:

- Premijerka Jadranka Kosor namjeravala je Podravku prodati Emilu Tedeschiju!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram