Zatvori
Poslovni Puls
03/11/2011

Svjetsko tržište: Ludnica u Cannesu oko grčkog referenduma, FOMC zadržao referentni kamatnjak nepromijenjen...

PMI indikator prerađivačkog sektora u Italiji zabilježio je pad veći od očekivanja te je nakon 48,3 u rujnu, u listopadu iznosio 43,3. Konačni podaci o PMI indeksu prerađivačkog sektora u Francuskoj potvrđuju pad s 49 u rujnu na 48,5 u listopadu iako nisu očekivane nikakve promjene...

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj zabilježila je blagi rast te je u listopadu iznosila 7% što je više od očekivanja (6,9%). Prema konačnim podacima PMI indeksa prerađivačkog sektora u Njemačkoj isti je zabilježio rast te je iznosio 49,1 u listopadu dok je isti pokazatelj, prema konačnim podacima za eurozonu, zabilježio blagi pad sa 47,3 u rujnu na 47,1 u listopadu iako nisu očekivane nekakve promjene. FOMC je u SAD-u zadržao referentni kamatnjak na razini od 0,25% što je i bilo očekivano.

I jučer je pitanje Grčke bilo u fokusu međunarodnih tržišta. Na sastanku u Cannesu Merkel i Sarkozy su jasno dali do znanja da Grčka ne treba očekivati drugu tranšu iz prvog paketa pomoći prije održavanja referenduma u Grčkog, kojeg je grčki premijer Papandreou najavio za 4. ili 5. prosinca.

Iako očekivana, takva je vijest unijela dodatnu neizvjesnost na tržišta. Unatoč tome, njemačke obveznice, koje se smatraju sigurnim utočištem, jučer su zabilježile pad cijena, dok je potražnja za američkim obveznicama porasla. Nadalje, spread između francuskih i njemačkih prinosa dodatno se proširio, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram