Zatvori
Poslovni Puls
03/11/2011

Ovo postaje apsurdno: EU Grčkoj neće odobriti obećanih 8 milijardi eura ako na referendumu odbije pomoć!

Situacija s grčkim referendumom upravo je ušla u "petu brzinu". Kako prenose strani mediji, Europska unija i MMF uputili su Grčkoj ultimatum da neće dobiti nedavno odobrenu tranšu iz prošlogodišnjeg paketa pomoći tešku 8 milijardi eura sve dok god njezini građani ne prihvate mjere štednje kojima se uvjetuje dobivanje "paketa pomoći"!

Tih 8 milijardi eura, potrebnih za plaće radnika u javnom sektoru, Grčka neće dobiti sve dok se na referendumu ne odluči prihvaća li "paket pomoći" i ostaje li u eurozoni. Prijetnju je za Guardian potvrdio luksemburški ministar vanjskih poslova Jean-Claude Juncker uoči današnjeg sastanka G20 u Cannesu.

Referendum bi se trebao održati između 5. i 12. prosinca. No još se uvijek ne zna hoće li do njega uopće doći. Naime, za petak je najavljeno glasovanje o povjerenju vladi na čelu s grčkim premijerom Papandreouom. (Jutarnji)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram