Zatvori
Poslovni Puls
26/10/2011

LOŠE: Nova TV u prvih 9 mjeseci ove godine bilježi pad operativne dobiti od 40 posto

Central European Media Enteprises (CME), vlasnik televizijskih kuća u šest zemalja srednje i istočne Europe, među kojima je i hrvatska Nova TV, izvijestio je danas o rezultatima poslovanja za devet mjeseci: gubitak im porastao je za desetak posto na 102,4 milijuna dolara, dok su udvostručili operativnu dobit. Neto prihodi grupe CME porasli su za 23 posto na 587,9 milijuna dolara, dok je operativna dobit iz poslovanja prije odbitka amortizacije (OIBDA) udvostručena i iznosila je 85,8 milijuna dolara.

Hrvatske operacije CME – tv kuća Nova i dalje najmanje doprinosi prihodima grupe: prihod u Hrvatskoj iako je povećan za 22 posto iznosio je 42,4 milijuna dolara, dok je primjerice u Češkoj grupa ostvarila prihod od 195,6 milijuna dolara. Ista je situacija i sa operativnom dobiti (OIBDA), najniža je ona Nove TV u Hrvatskoj, i iznosila je 861.000 dolara što je čak 40 posto manje nego u prvih devet mjeseci prošle godine. (T-Portal)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram