Zatvori
Poslovni Puls
25/10/2011

BiH paradoks: U zemlji s više od pola milijuna nezaposlenih razmišljaju o gradnji staze za Formulu 1

Još jedna suluda ideja iz susjedne Bosne i Hercegovine koja se čini previše bizarna da bi bila istinita...

Znate li što je potrebno zemlji koja ima više od pola milijuna nezaposlenih na 3,9 milijuna stanovnika i najvišu stopu nezaposlenosti mladi u Europi?

Da, pogodili ste. Staza za Formulu 1.

Kako prenose srpki mediji, tzv. "Republika Srpska" želi u Banjoj Luci izgraditi moderni auto-moto trkaći kompleks u skladu sa standardima Svjetske automobilističke federacije (FIA) za održavanje utrka svih klasa pa tako i utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 i Moto GP-a.

Uz izgradnju sajamskih paviljona, uređenja otvorenog prostora i auto-motodroma, planirana je i izgradnja površina za padobranstvo i terena za rekreaciju. Predviđena je i izgradnja hotela sa najmanje četiri zvjezdice, parkinga, željezničke stanice, kongresnog centra, medicinskog centra, vatrogasne stanice, press-centra i zgrade uprave.

O izgradnji staze u Banjoj Luci mnogo se već pričalo posljednjih godina, posebno dok je šef logistike u Ferariju bio Miodrag Kotur, koji je "iz tih krajeva", navode srpski mediji.

Što reći? Ako ste mislili da je Hrvatska jedina zemlja koja ima potpuno promašene ulagačke prioritete, bacite samo pogled u susjedno dvorište.

A kako ne bi ispalo da je ovo anomalija "Republike Srpske" i Sarajevo želi izgraditi novi nogometni stadion vrijedan 500 milijuna kuna.

Pročitajte još:

- Bernie Ecclestone zna što radi: Za 5 godina Formula 1 će imati prihode od 3 milijarde dolara!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram