Zatvori
Poslovni Puls
19/10/2011

AJMOO: Dinamo će od natjecanja u Ligi prvaka ove godine zaraditi oko 65 milijuna kuna

Nakon sinoćnjeg poraza od nizozemskog Ajaxa - Dinamo je zabetonirao posljednju poziciju u skupini Lige prvaka...

No, bez obzira na sve nepovoljne sportske rezultate - gazde u Maksimiru mogu biti zadovoljni jer je ove godine u blagajnu plavih ušlo pravo malo bogatstvo. Direktor Dinama Damir Vrbanović u razgovoru za Net.hr otkrio je koliko će točno "modri" ove sezone zaraditi od nastupa u elitnoj Ligi prvaka.

"Za plasman u Ligu prvaka dobili smo, ili ćemo ukupno dobiti 7,3 milijuna eura. Svi novci nisu još sjeli jer praksa je uvijek da to ide na rate, ali toliko ćemo ukupno dobiti. Ne možemo reći sasvim točno koliko smo inkasirali od ulaznica jer smo ulaznice prodavali u paketima, ali nakon dvije utakmice može se okvirno reći da se tu radi o brojci od milijun i pol eura", rekao je Vrbanović.

Ako ćemo vjerovati ciframa kojima barata Vrbanović, Dinamo će od nastupa u Ligi prvaka ove godine zaraditi oko 65 milijuna kuna iako do kraja natjecanja vjerojatno neće osvojiti niti jedan jedini bod.

A Vrbanović je otkrio i što se točno dogodilo s onim tajnovitim arapskim sponzorima koji su bili spremni upucati par milijuna eura u momčad hrvatskih prvaka.

"Koliko sam upoznat, razgovori su bili pozitivni, ali zbog opće krize u svijetu i nesigurnosti ulaganja, nije postignut konkretan dogovor."

Sve u svemu, izgleda kako se ulazak u LP Dinamu - isplatio. Osim što je publika mogla uživo gledati igrače - zvijezde Real Madrida, Lyona i Ajaxa, Zdravko Mamić i ekipa napravili su solidan "posao". Ipak, zarada očito nije nadmašila očekivanja, jer je Dinamov predsjednik Mirko Barišić još prošli mjesec govorio o zaradi od 100 milijuna kuna.

Gdje je nestala razlika od 30 milijuna kuna?

Pročitajte još:

- Ništa od bogatih Arapa, KONZUM postaje glavni Dinamov sponzor za skromnih 1,2 milijuna kuna

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram