Zatvori
Poslovni Puls
17/10/2011

Javio se i naš presvijetli guverner HNB-a: Bez bolnih rezova Hrvatska nikada neće izaći iz krize!

Nesuđeni političar, guverner HNB-a i Todorićev prijatelj javio se kako bi nas upozorio na očito...

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u središnjem Dnevniku HTV-a izrazio je razumijevanje za globalne prosvjede protiv neoliberalnog kapitalizma te napao Vladu RH koja nije imala hrabrosti provesti reforme sustava, prenosi HRT.

Prosvjedi su izraz sučeljavanja s posljedicama rušenja velike iluzije da se razvoj može zasnivati na financijskom inženjeringu. Oni koji su se time služili i koji su izazvali krizu na tome su najviše zaradili, a najmanje izgubili za vrijeme krize. Revolt je potpuno opravdan, ustvrdio je guverner. Istaknuo je da je zaslugom HNB-a spriječeno da se hrvatske banke bave financijskim inženjeringom.

Postoji opasnost da će strane banke pokušati iskoristiti i dio kapitala iz svojih hrvatskih podružnica, no guverner najavljuje kako će u tom slučaju poduzeti mjere koje su pripremljene 2008. "Kriza u eurozoni već utječe na Hrvatsku, i to ponajprije u manjoj potražnji za hrvatskom robom", rekao je guverner HNB-a.

"Stranog kapitala vjerojatno će biti sve manje zbog krize u eurozoni. Zato ćemo se morati okrenuti domaćim izvorima financiranja, a to je nemoguće bez bolnih rezova. Njih smo trebali učiniti još 2008., ali nije bilo snage i hrabrosti u ovoj zemlji da se to učini", rekao je guverner.

Pročitajte još:

- Hoće li Željko Rohatinski nakon odlaska iz HNB-a s Todorićem pokrenuti novu domaću banku?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram