Zatvori
Jasmin Hadzic
13/10/2011

Prevaranti iz "otvorene" Facebook alternative Diaspora upravo su me zamolili da im pošaljem 25 dolara

Sjeća li se više netko uopće alternativne društvene mreže Diaspora koja je u jeku Facebookovih problema s privatnošću, korisnicima obećavala "otvorenu" društvenu mrežu s velikom kontrolom nad objavljenim podacima...

U međuvremenu - Diaspora, tada medijski proglašavana "najvećim konkurentom Facebooku", manje - više u potpunosti je nestala s medijskog radara. Gotovo godinu dana Diaspora je dostupna u tzv. "alpha" test izdanju, ali čini se da više nitko nije previše zabrinut za svoju privatnost na Facebooku, jer Diasporu vjerojatno ne koristi više od par tisuća najvećih entuzijasta.

Na projektu rade četiri njujorška studenta koji su prošle godine prikupili 200.000 dolara donacija za pokretanje Diaspore. Zanimljivo, među donatorima se našao i suosnivač Facebooka Mark Zuckerberg.

Od tada je prošlo više od 14 mjeseci, a iskreno, danas više nikog nije briga za Diasporu.

Osim pokretače.

Na naš email jutros je došla email poruka od suosnivača koji mole za novu donaciju.

"Mi nismo ovdje zbog novca. Ali danas Vas moramo zatražiti za pomoć kako bismo nastavili graditi Diasporu. Možete li donirati 25 dolara ili neki veći iznos?"

New York definitivno nije najjeftinije mjesto na cijeloj planeti, ali ovi studenti bili su vrlo razigrani kada su u samo godinu dana uspjeli spiskati milijun kuna.

Momci - od nas nećete primiti niti dolar. Zapravo, možda bismo Vam i poslali nešto kada biste priznali da je novac otišao na partijanje i ludovanje New Yorkom. Barem biste bili iskreni prema sebi i svojim korisnicima. Ovako smo dobili jedan patetični email o "slobodi", "korisničkoj privatnosti" koji će vjerojatno kao sprdnja kružiti...Facebookom.

Doviđenja Diaspora...

Pročitajte još:

- Otvorena Facebook alternativa – Diaspora poslala pozivnice za testiranje alpha verzije

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram