Zatvori
Poslovni Puls
11/10/2011

Berlusconijev podtajnik optužio nadrogirane brokere za volatilnost na talijanskom financijskom tržištu

Bivši talijanski ministar za odnose s parlamentom, a danas podtajnik u Berlusconijevoj vladi ima zanimljivo objašnjenje za pojačanu volatilnost na talijanskom financijskom tržištu...

I dok ostatak svijeta vjeruje da se pojačana volatilnost na talijanskom financijskom tržištu može objasniti kao manifestacija krize u zemljama eurozone i oštrih mjera štednje koje provodi vlada premijera Silvia Berlusconija - Carlo Giovanardi ima jednostavnije objašnjenje talijanskih problema.

On naime smatra da za volatilnu trgovinu valja okriviti nadrogirane bankare i brokere.

Kako prenosi Zero Hedge, Giovanardi je nedavno kazao kako namjerava ispitati mogućnost uvođenja obveznih testova na drogu za talijanske brokere. Za pomoć će se obratiti i Milanskoj burzi, te talijanskom financijskom regulatoru.

Giovanardi je inače na čelu Berlusconijevog tima za suzbijanje korištenja opojnih sredstava, a prošle je godine postao relativno poznat i u Hrvatskoj kada je pozvao Zadrane na povratak starih talijanskih imena ulica i trgova koji nisu kompromitirani od strane fašizma.

U stvarnom svijetu, Moody's je nedavno snizio talijanski kreditni rejting, dok će talijanski bankarski sektor morati proći veliki strest test kako bi se ispitala otpornost na moguće urušavanje grčkog gospodarstva.

I onda, što kažete? Obvezno testiranje na drogu za brokere?

Pročitajte još:

- Svjetsko tržište: Moody’s snizio talijanski kreditni rejting na A2, pad proizvođačkih cijena eurozone…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram