Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2011

Hej premijerko, kako su preko noći investicije teške 47 milijardi kuna postale investicije teške 20 milijardi kuna?

Još jedan dokaz da nešto ozbiljno ne štima s kalkulatorima koje koristi naša Vlada...

U organizaciji Vlade Republike Hrvatske te uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca, u Zagrebu se 10. i 11. listopada ove godine održava prvi Međunarodni investicijski forum – Invest in Croatia (www.investincroatia.hr). Vlada Jadranke Kosor nada se da će ovaj događaj privući velike ulagače koji su spremni upucati stotine milijuna eura u slabašno hrvatsko gospodarstvo - prije svega kroz velike greenfield investicije.

"Mogu već sada konstatirati da će to biti ako ne najveći, onda jedan od najvećih događaja te vrste u Hrvatskoj. U ovom trenutku, u različitim fazama realiziraju se investicije u vrijednosti od 20 milijardi kuna", istaknula je Kosor.

I tu moramo zastati.

Jer potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Ivan Milošević još je početkom kolovoza s ponosom govorio o projektima teškima 47 milijardi kuna.

Kako je u samo dva mjeseca nestalo 27 milijardi kuna? Da li su se kolektivno pokvarili svi kalkulatori koje koristi naša Vlada ili se ipak odustalo od nekih od nerealnih projekata?

Mi nekako više naginjemo ovom drugom objašnjenju ove zagonetke godine.

Inače, prilikom jučerašnje konferencije za novinare vidno oduševljeni Nadan Vidošević bio je posebno inspiriran, pa je tako zaključio da je Hrvatska osuđena na uspjeh.

"Hrvatska se nalazi točno na liniji između Sueskog kanala i Jadranskog mora, pozicija je jedinstvena. U matematičkom je centru Europe. Danas je Hrvatska prostor političke stabilnosti, a to je temeljni preduvjet za prosperitet. I kad ne bismo htjeli, osuđeni smo na uspjeh. Jedino mi sami to možemo pokvariti. Ako ne budemo zajednički djelovali, ne budemo koordinirano ostvarivali zacrtane planove", kazao je Vidošević.

U tom slučaju, idemo početi otvarati šampanjac. Ipak smo mi "osuđeni" na uspjeh.

Eto Vam na Nijemci, Vaša rekordno niska nezaposlenost je nula prema našem budućem uspjehu!

Pročitajte još:

- Njemački energetski div E.ON s prihodima od 92 milijarde eura dolazi u Hrvatsku

Foto:Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram