Zatvori
Poslovni Puls
03/10/2011

MMF upozorenje: Najveća svjetska gospodarstva snažniji oporavak ne mogu očekivati još godinama

I dok Grčka nastavlja nizati nove negativne rekorde i svakim je danom sve bliže bankrotu - MMF upozorava kako će se najjača svjetska gospodarstva još godinama oporavljati po niskim stopama rasta...

Visoki dužnosnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Abdul Abiad na jednoj konferenciji u Singapuru rekao je kako će oporavk najvećih i najsnažnijih svjetskih gospodarstava biti krhak još najmanje nekoliko godina.

"Pretpostavljam kako će najnaprednije svjetske ekonomije ostati krhke još neko vrijeme jer postojeće fiskalne neravnoteže nije moguće ispraviti preko noći. Ne mogu reći da su desetljeća u pitanju - jer je to predugo. Rekao bih da će biti potrebno još nekoliko godina za rješavanje tih problema", kazao je Abiad.

MMF ove godine i iduće godine očekuje globalni ekonomski rast od 4 posto.

MMF-ove sumorne prognoze dolaze u vrijeme kada bankrot Grčke izgleda jako izvjestan, a već se šuška kako su SAD  početkom rujna ušle u novu recesiju.

Krajem prošlog mjeseca iz MMF-a su upozorili na mogućnost nove globalne recesije ukoliko se američko gospodarstvo ne počne snažnije oporavljati, a Europa konačno ne riješi problem dužničke krize.

Pročitajte još:

- Predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick upozorio da SAD, Europa i Japan svijet vuku u novu ekonomsku recesiju

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram