Zatvori
Poslovni Puls
03/10/2011

Škegrov poslovni imperij uzvraća udarac: HANFA-ina zabrana rada je politički pamflet

Iako se na prvi pogled činilo da će zabrana rada Škegrovoj investicijskoj tvrtci Quaestus Invest proći bez velike drame, danas iz Quaestusa stiže žestok odgovor...

U priopćenju koje potpisuju članovi Uprave Quaestusa Borislav Škegro i Tomislav Matić žestoko se osporava odluka HANFA-e o jednogodišnjoj zabrani poslovanja za Quaestus Invest zbog mnogobrojnih kršenja  Zakona o investicijskim fondovima i drugih propisa.

"Rješenje je motivirano isključivo pokušajem osobnog obračuna i progona članova uprave Quaestus Investa, posebno jednog. S unaprijed postavljenim ciljem oduzimanja licence, pripremano je već dulje vrijeme, te oportunistički tempirano, s obzirom na lako predvidive skorašnje zastoje u punom djelovanju Sabora, Vlade i same Uprave Hanfe. Znakovito je da unatoč navodnom "dugotrajnom, teškom i učestalom" kršenju zakona, Agencija niti jednom nije prekršajno prijavila društvo niti mu je na neki drugi način stavila u izgled najtežu mjeru - oduzimanje licence", stoji u odgovoru Škegrove kompanije.

Škegro i njegova ekipa sada najavljuju podnošenje nekoliko tužbi protiv HANFA-e i članova Uprave HANFA-e, te spremaju objavu brojnih dokumenata koji potvrđuju "da se ovdje radi o organiziranom progonu i traženju kvazi-argumentacije za unaprijed postavljen cilj – svekoliko diskreditiranje članova uprave Quaestus Investa kroz oduzimanje licence za rad".

"Svjesni smo, na temelju prijašnjeg iskustva, da se svime ovime izlažemo i dodatnom riziku progona iz osvete. Nas neće zastrašiti, bez obzira na velike izvršne ovlasti koje su im zakonima dane, uz nepostojanje svrhovito brze i učinkovite drugostupanjske instance. Tim je veća opasnost kojoj se izlaže hrvatska država kada na naplatu dođu tužbe za naknadu štete koje je prouzročila uprava HANFE svojim nezakonitim ponašanjem", zaključuje se u priopćenju iz Quaestusa.

Cijelo priopćenje možete pročitati u nastavku:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram