Zatvori
Poslovni Puls
03/10/2011

Nije samo Srbija bolja od Hrvatske, bolja je i Makedonija: Agrokor otvorio otkupno-distributivni centar u Makedoniji

Ivica Todorić šokirao je dio hrvatske javnosti kada je prošle godine izjavio da je Srbija za biznis bolja od Hrvatske. A čini se da i Makedonija nije tako loša...

Jučer je u Strumici (Makedonija) Agrokor otvorio otkupno-distributivni centar koji će godišnje moći otkupiti i distribuirati više od 60.000 tona voća i povrća. Centar je opremljen najsuvremenijim mjernim uređajima, rashladnim komorama, kalibratorima, salama za pakiranje te transportnim sustavom. Ova najnovija Agrokorova investicija ima površinu od 13.000 m2 i trenutno zapošljava više od 250 djelatnika, a proizvode će plasirati uglavnom u zemlje članice EU te na područje bivše ruske federacije. Očekuje se da će prvi proizvodi iz otkupno distributivnog centra do svojih potrošača stići već u prvoj polovici listopada čime će centar u cijelosti biti stavljen u funkciju.

"Zadovoljstvo nam je, kao najvećoj regionalnoj kompaniji u Adria regiji i jednoj od najvećih kompanija u zemljama tranzicije, u pogon staviti greenfield investiciju na ovoj lokaciji. Agrokor je odavno prepoznao Republiku Makedoniju kao zemlju velikog potencijala za investicije, stoga smo već prije više godina započeli s intenzivnim aktivnostima na ovom području. Želio bih ovom prilikom zahvaliti premijeru Gruevskom i nadležnim ministrima na njihovoj punoj podršci koju smo kao strani investitor imali tijekom cijelog procesa. Danas možemo reći da su administrativna tijela Republike Makedonije, poslovno okruženje i državni aparat vrlo operativni te da se kao investitori osjećamo dobrodošlima. Zato pozivamo i druge investitore iz svijeta i okruženja da dođu na makedonsko tržište, a Agrokor će svakako s investicijskim aktivnostima nastaviti i u budućnosti", izjavio je na otvorenju u Strumici predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić.

Premijer Republike Makedonije gospodin Nikola Gruevski istaknuo je kako su u Republici Makedoniji ovakvi kapaciteti deficitarni te kako je građenje novih i osuvremenjivanje postojećih bio i ostao jedan od glavnih prioriteta Vlade Republike Makedonije.

Pročitajte još:

- Agrokor: Da, imamo dug od 9,2 milijarde kuna, ali svejedno ćemo ponovno pokušati preuzeti Mercator

Foto:Agrokor

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram