Zatvori
Poslovni Puls
30/09/2011

Svjetsko tržište: Dobre vijesti iz Njemačke i SAD-a, pad povjerenja potrošača u eurozoni veći od očekivanog...

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u rujnu je zabilježila blagi pad te je iznosila 6,9% iako je očekivano njeno zadržavanje na razini od 7 posto...

Monetarni agregat M4 u Velikoj Britaniji je u kolovozu na godišnjoj razini zabilježio pad od 0,6%, a na mjesečnoj razini pad od 0,2 posto. Indikator poslovne klime eurozone zabilježio je u rujnu pad manji od očekivanja te je iznosio 0,06 posto. Potrošačko povjerenje eurozone zabilježilo je u rujnu pad iznad očekivanja koji je iznosio -19,1, dok je ekonomsko povjerenje u istom razdoblju iznosilo 95 što je manje od očekivanih 96.

Treća revizija BDP-a u SAD-u za drugo tromjesečje ukazuje na rast američkog gospodarstva od 1,3% što je iznad očekivanja. Istodobno, osobna potrošnja u SAD-u zabilježila je rast od 0,7 posto. Zahtjevi za naknade za nezaposlene u SAD-u u trećem tjednu rujna su iznosile 3,729 milijuna dok su zahtjevi za naknade za novonezaposlene iznosili 391 tisuću što je manje od očekivanja.

S druge strane jučerašnje objave s američkog tržišta bile su nešto bolje od očekivanja (BDP, tržište rada) pa su američke obveznice zabilježile i blažu korekciju cijena. Desetogodišnji prinos i njemačkih i američkih obveznica nalazi se oko 2 posto, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram