Zatvori
Poslovni Puls
27/09/2011

Tržište novca: Rast tečaja EUR/USD je na međunarodnim deviznim tržištima

Nakon početnog pada s 1,350 na 1,338 dolara za euro, tečaj EUR/USD je na međunarodnim deviznim tržištima prema kraju dana bilježio rast te je trgovanje zatvoreno na 1,353 dolara za euro...

Jučer je na međunarodnim deviznim tržištima prevladavao nešto pozitivniji sentiment nego prethodnih dana uslijed očekivanja da će čelnici zemalja eurozone pronaći način rješavanja dužničke krize perifernih članica.

Tako su se pojavila nagađanja da će na sastanku ESB-a u prvom tjednu listopada biti govora o mjerama koje ESB namjerava poduzeti kako bi se olakšalo financiranje, među kojima se spominje kupnja obveznica i ponovno uvođenje dvanaestomjesečnih zajmova  bankama.

Novi tjedan na domaćem deviznom tržištu donio je manji pomak tečaja EUR/HRK prema višim razinama. Trgovanje je započeto oko razine 7,485 kuna za euro da bi se odmah u jutarnjim satima, uslijed bankarske potražnje za devizama, povisio prema 7,490 kuna za euro. Međutim, korporativni sektor je bio na strani ponude deviza te se tečaj do kraja dana spustio na 7,488 kuna za euro.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,480470 kuna za euro.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram