Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2011

PALA SLOVENSKA VLADA: Jadrankin prijatelj Borut Pahor izgubio povjerenje slovenskog parlamenta

Jučer u kasnim popodnevnim satima pala je aktualna slovenska vlada premijera Boruta Pahora...

I dok hrvatsku vladu u ovom trenutku može jedino srušiti globalna kataklizma, u Sloveniji neka druga priča. Slovenski parlament jučer je nešto prije 18 sati izglasao nepovjerenje vladi Boruta Pahora! Ovo je treća slovenska vlada kojoj je izglasano nepovjerenje, nakon vlade Lojzea Peterlea i Janeza Drnovšeka.

Pahor se u oproštajnom govoru zahvalio svojim ministrima i kazao kako i dalje ima vjere u zemlju i ljude.

"Kada sam došao na čelo vlade, Slovenija nije bila spremna za recesiju, međunarodni odnosi bili su loši. Sada imamo dobre odnose sa svim susjedima, osobito s Hrvatskom, a zemlja se gospodarski oporavlja. Podrška manjinskoj vladi nije najbolje rješenje, ali država si ne može sada priuštiti razdoblje bez ikakve vlade", kazao je Pahor.

S druge strane, čelnik opozicije Janez Janša preko svog Twitter kanala "pozdravio" je odlazak Pahorove vlade.

"Sjećate li se posljednje tiskovne konferencije Sadamova ministarstva informiranja? Tada su Iračani tvrdili da je pobjeda na vidiku, a američki tenkovi ulazili su u Bagdad. Pahorov govor je isti", napisao je Janša na Twitteru.

Slovenija će uskoro doznati datum novih parlamentarnih izbora, a prve procjene govore kako je moguće da se izbori održati nedugo nakon onih u Hrvatskoj početkom prosinca.

Pročitajte još:

- Naši susjedi Slovenci u drugom kvartalu bilježe gospodarski rast od 1 posto

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram