Zatvori
Poslovni Puls
19/09/2011

Kineski komunisti ne žele da "raja" otkrije kakve skupocjene satove nose na svojim rukicama

Kineski komunisti krenuli su u potjeru za internet aktivistom Huaguoshanzonshujijem koji na na kineskoj mikroblog mreži objavio istraživanje o omiljenim satovima čelnika tamošnje komunističke partije...

Službeni Peking krije se iza napada kojima je srušen blog nevladinog aktiviste koji je objavio istraživanje o luksuznim satovima koje na svojim rukama nose visoki dužnosnici kineske komunističke partije. Sve je počelo nakon stravične nesreće u srpnju kada je život izgubilo 40 ljudi u velikoj željezničkoj nesreći. Tada je u jednoj fotografiji s mjesta nesreće ministar kineske željeznice Sheng Guangzu uhvaćen s 11.000 dolara vrijednim Rolexom, dok je jedan od njegovih zamjenika nosio jeftiniji 7.800 dolara vrijedan Rolex.

"Službeni" kineski mediji prvo su s odobravanjem pozdravili objavljivanje nezavisnog "istraživanja", a onda je vjerojatno stigla naredba iz Pekinga da se blog mora srušiti jer će javni imidž patiti ako "raja" otkrije da čelnici narodne vlade na svojim rukama nose satove vrijedne 11.000 dolara, dok obični radnici na poljima riže mjesečno mogu zaraditi tek nešto više od 200 dolara.

Kineski komunisti nisu osamljeni u svojoj ljubavi prema luksuznim proizvodima. Već je otprije poznato da S. Koreja posebnim letovima uvozi Marlboro cigarete i McDonald's hamburgere za svoje političke lidere.

Pročitajte još:

- TURIZAM: Ulaz na kineski festival cvijeća je besplatan. Ako ste žena s navršene 22. godine života i djevica!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram