Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2011

Američka pošta zatvara čak 15.000 poslovnica kako bi izbjegla potpuni poslovni kolaps

Pošta je u Sjedinjenim Državama javna služba ali se financira isključivo naplaćivanjem svojih usluga, prvenstveno poštarine. Danas je zbog toga na rubu bankrota...

U posljednjih deset godina, njezin je promet bio doslovno prepolovljen.  Krajem ovog mjeseca, američka pošta više neće moći plaćati svojim umirovljenicima zdravstveno osiguranje.  Direktor američkih pošta nedavno je zbog toga u Senatu zatražio da  Kongres dopusti neke drastične promjene u poslovanju, prenosi Glas Amerike.

Direktor američkih pošta Patrick Donohoe zatražio da se dopuste promjene u zdravstvenim i mirovinskim fondovima sadašnjih i bivših uposlenika. Također je predložio da subota više ne bude dan kada se raznosi pošta, već da se ona dijeli samo pet dana tjedno. Samo ovim posljednjim – prelaskom na petodnevni radni tjedan – američka bi pošta uštedjela tri milijarde dolara godišnje. Također, do 2015. eliminiralo bi se i do 220 tisuća radnih mjesta u pošti.

Samo prošle godine, američka je pošta imala gubitak od osam i pol milijardi dolara.  Prognozira da će ove godine izgubiti deset.

"Da smo običan biznis, već bi bankrotirali.  Ali bi se nakon toga reorganizirali i ponovno počeli raditi", kaže glasnogovornik Pošte Richard Maher.

Amerikancima više pošta nije toliko potrebna kao što je to bila u prošlosti, za komuniciranje i poslovanje.

"Ljudi su na internetu, umjesto da se koriste poštom.  Na primjer, na internetu primaju i plaćaju račune", kaže Maher.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram