Zatvori
Poslovni Puls
10/09/2011

KOMENTAR: Kim il Sung ponovno izabran na čelo Hrvatske gospodarske komore

Oduševila me karikatura u Globusu...

Novo-staro izabranog predsjednika Gospodarske komore Nadana Vidoševića prikazali su sa tijelom i likom neumrlog Kim Il Sunga, sjevernokorejskog lidera koji nije bio samo doživotni predsjednik, već je ostavio i sina kao nasljednika, a ovaj će (ako Marx da) vlast prepustiti jednom od svojih sinova. I tako dalje...

Vidošević i danas stoluje u svom luksuznom kabinetu okružen navodnim savjetnicima i drugim parazitima koji troše miljarde a nikome za to ne odgovaraju. I naravno da je sam sebe ponovo izabrao, pa će to napraviti i idući put dok god stanuje u planinarskom domu, a gaji i ambicije da se dokopa još prestižnijeg posla – onog na Pantovčaku, a nitko mu ne uspijeva stati na rep.

No sve to počinje od Gospodarske komore. Čak bi i svaki student hrvatskog jezika mogao analizom naziva te ustanove objasniti zašto je ta “komora” tako organizirana. Naime stara hrvatska riječ za privredu je – gospodarstvo. Kada se od te riječi stvara pridjev, onda je to gospodarstveno, a ne gospodarsko. Prema tome pravilan termin bi bila Gospodarstvena komora. Kada je, međutim, izabran naziv “gospodarska”, to dolazi od riječi GOSPODAR, a ne gospodarstvo. A zna se što je gospodar. Onaj tko ti zapovijeda, koji te muči, gnjavi, pljačka. Zato to ime odgovara udruzi koja, po nekom suludom zakonu, traži da budeš njen član htio ti to ili ne htio. Moraš. Čim otvoriš tvrtku, moraš postati član i plaćati članarinu. Ono što hrani Kim Il Sunga, njegovih 12 lijepih savjetnica i 600 drugih niškoristi koji žive na grbači gospodarstva koje je u krizi.

Poslije izbora, ako pobijedi prava strana, hitno treba promijeniti taj smiješni zakon. Tko hoće biti član Kim Il Sungove udruge i plaćati članarinu, neka se upiše. Kome ta cijela parade luksuza i razbacivanja novca nije potrebna, može taj novac zadržati za sebe i svoje zaposlenike. Pa neka Kim Il Sung uživa u svojim planinarskim domovima, među svojim savjetnicama i ostalim niškoristima, ako ga tužilaštva i uskoci i dalje budu ostavljali na miru.

Komentar je u cijelosti presen s portala Pollitika.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram