Zatvori
Poslovni Puls
07/09/2011

Nakon što su preuzeli Štrokove hotele, obitelj Lukšić sada želi kupiti splitski ponos - HAJDUK?

Obitelj Lukšić koja ovih dana dovršava preuzimanje Štrokovih Jadranskih luksuznih hotela (JLH) navodno je zainteresirana i za ulaganje u Hajduk...

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Lukšići, bogataška obitelj iz Čilea, iznimno je zainteresirana za ulaganje u Hajduka, čak i za otkup većinskog paketa dionica.

Predstavnici Lukšić grupacije, koja se opredijelila za ulaganja u hrvatski turizam  zatražili su precizne podatke o materijalnom i financijskom stanju splitskih “bijelih”, kao i o tijeku akcije navijača “Naš Hajduk”, koji bi željeli znatnije utjecati u rukovođenju klubom, prenosi Slobodna.

Već se duže spekulira kako je splitski nogometni klub u iznimno teškom financijskom stanju, iako na Poljudu za sada ne otkrivaju detalje Hajdukovog poslovanja.

Do sada se Hajduk pokazao kao iznimno (poslovno) neučinkovit klub koji čak nije uspio zaraditi niti na gostovanju katalonske Barcelone.

S druge strane imamo Lukšiće koji su poznati po korporativnim restrukturiranjima i žestokim rezovima, a sve u svhu ekonomičnijeg poslovanja.

Nama se ovo čini kao dobar "lijek" za Hajdukove probleme...

Foto:Hajduk.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram