Zatvori
Poslovni Puls
07/09/2011

Javna televizija bačena na koljena: U prvih osam mjeseci gledaniji NovaTV i RTL!

Prema pokazateljima za prvih osam mjeseci ove godine, Nova TV definitivno je zagospodarila na prvom mjestu televizijskog tržišta....

Večernji list:

Podaci o gledanosti za prvih osam mjeseci iza Nove TV postavili su drugu komercijalnu televiziju, RTL, dok je HTV zauzeo tek treće mjesto. U udarnom terminu od 19 do 23 sata u prvih osam mjeseci Nova TV zabilježila je share (ostvareni udio u gledanosti u općoj populaciji) od 29,76 posto. U istom tom razdoblju njihov konkurent RTL imao je share od 19,03 posto, dok je prvi program nacionalne televizije imao share od 18,13 posto, a drugi program HTV-a 9,58 posto.

S više od tri tisuće zaposlenih, HTV je velika mašinerija koja očito ne može zadovoljiti zahtjeve publike, a Novoj TV sa 310 djelatnika i RTL-u sa 255 zaposlenih i 30 vanjskih suradnika (ovisno o projektima) to ipak polazi za rukom, što pokazuju rezultati gledanosti. Unatoč godišnjim ukupnom prihodu od 1,3 milijarde kuna, nacionalna televizija nije sposobna stvoriti sadržaj koji bi privukao publiku i povećao gledanost, dok komercijalne televizije to uspijevaju s mnogo manjim prihodima i s mnogo više lakoće pa se nameće pitanje postaje li HTV sam sebi svrhom. Uspjeli su nagomilati i financijske gubitke jer bi im od Porezne uprave moglo na naplatu stići 300 milijuna kuna dugovanja za razdoblje od 2004. do 2008. o kojem se vodi sudski spor, prenio je jučer tportal. Prema njihovu pisanju, planira se prodaja nekretnina čija se vrijednost procjenjuje na desetke milijuna kuna, prenosi Večernji list.

Možda će HTV sada spas potražiti u praćenju predizborne kampanje i popularnoj emisiji Otvoreno koja se vraća na male ekrane.

Pročitajte još:

- Iz HTV-ove arhive misteriozno “nestala” snimka famoznog poljupca Jadranke Kosor i Ive Sanadera?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram