Zatvori
Jasmin Hadzic
07/09/2011

SMJENA: Nesposobna direktorica Yahoo-a Carol Bartz konačno dobila otkaz!

Vijest koju su tehnološki analitičari očekivali već neko vrijeme konačno je objavljena...

Direktorica Yahoo-a Carol Bartz dobila je otkaz! Vođenje kompanije privremeno preuzima Yahoov financijski direktor Tim Morse, a Uprava poručuje kako se aktivno traga za novim izvršnim direktorom posrnulog internet diva. Dionica Yahoo-a nakon objave vijesti odmah su ostvarile rast od 6 posto u after-hours trgovanju. Dioničari očito smatraju kako je otkaz za Bartz jako dobra vijest za Yahoo.

Bartz je na čelo kompanije došla još početkom 2009. godine otkada je Yahoo neuspješno pokušala transformirati iz tehnološke u medijsku online kompaniju, no na kraju njezin se plan sveo na prodaju dijelova Yahoo-ovog poslovanja, a svi su posebno zapamtili ukidanje Yahoo-ove internet tražilice i postavljanje Microsoftovog Binga. Ipak, dio tehnoloških analitičara tvrdi da je Bartz u velikoj mjeri "sredila" iznimno konfuznu korporativnu strukturu u Yahoo-u koju je naslijedila od bivšeg direktora i suosnivača Jerryja Yanga.

Kako god bilo - Yahoo je nakon odlaska Bartz i dalje u teškoj poziciji. Yahoo očito više nema snage za utrku s tehnološkim divovima poput Googlea i Facebooka, a mnogi jedini izlaz vide u okretanju medijskom biznisu odnosno produciranju kvalitetnog sadržaja.

Wall Street Journal navodi kako iz Uprave Yahoo-a dolaze glasine kako je kompanija zbog iznimno teškog stanja i nedostatka vizije stavljena na prodaju.

Yahoo trenutno ima tržišnu kapitalizaciju od nekih 16,3 milijardi američkih dolara.

A čini se da je ona vijest o Yahoo-ovom pokušaju preuzimanja New York Timesa ipak bila obična neutemeljena glasina.

Pročitajte još:

- Yahoo će otpustiti više od 1000 zaposlenika

- Yahoo je u proljeće bio zainteresiran za preuzimanje Huffington Posta!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram