Zatvori
Poslovni Puls
06/09/2011

Evo i njega: Ginekolog Darko Milinović također ne razumije razliku između izlaska iz krize i recesije

Nakon što smo se jutros potrudili da premijerki Jadranki Kosor konačno ukažemo na razliku između "izlaska iz krize" i "izlaska iz recesije", izgleda kako ćemo sve to morati još jednom ponoviti i za najpoznatijeg ginekologa u državi...

"Isto kao što je službena statistika pokazala da je Hrvatska ušla u krizu, sada je pokazala da smo izašli iz krize. U životu građana to još nije vidljivo, još ne žive bolje, ali s tom se činjenicom moraju pomiriti", rekao je danas ministar zdravstva Darko Milinović. "Naravno da se hvalimo! I red je da se hvalimo. Ne treba se bojati pohvaliti ono što je dobro, isto kao što ne možemo reći da smo sasvim zadovoljni i priznajemo da možemo bolje", dodao je.

Eto dragi građani, HDZ-ova Vlada sada Vas upoznaje s činjenicom kako ste izašli iz krize, ali to još uvijek ne kužite. I ono najbolje - s "tom se činjenicom morate pomiriti!"

Kao i u slučaju premijerke Kosor, moramo upozoriti da su ovo obične gluposti i ekonomske neistine.

Izlazak iz recesije (a i ovo je upitno uz rast BDP-a od mizernih 0,8 posto) nije i izlazak iz krize. Ako je vjerovati posljednjim prognozama analitičara Hypo banke - Hrvatska će iz krize konačno izaći negdje 2012. ili 2013. godine. Naime, za tada je najavljen ozbiljniji gospodarski rast, oporavak osobne potrošnje i smanjenje nezaposlenosti koja će se svejedno zadržati na visokim razinama. Osim ako se u međuvremenu ne dogodi neka nova kriza, pa zapadnemo u novu recesiju, što je lako moguće.

Do tada, molimo istaknute članove Vlade da se suzdrže od bilo kakvih komentara o "izlasku iz krize", te da radije koriste termin "izlazak iz recesije".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram