Zatvori
Poslovni Puls
29/08/2011

Na snimanju serije "Game of Thrones" Hrvatska će za četiri tjedna zaraditi nekoliko desetaka milijuna kuna

Za nešto više od tri tjedna trebalo bi krenuti snimanje nove sezone visokobudžetne serije "Game of Thrones" u Dubrovniku. Riječ je vrhunskoj televizijskoj produkciji iz tvornice HBO-a (The Sopranos, Entourage)...

T-Portal:

Snimanje počinje 18. rujna, kad glumci dolaze u Hrvatsku i pridružuju se timu od više od 100 hrvatskih filmskih djelatnika. Otprilike isto toliko članova ekipe dolazi iz SAD-a, a cijelu logistiku organizira dubrovačka produkcijska tvrtka Ambasada film, koja će se pobrinuti za angažman nešto više od 1.500 statista. Tijekom mjesec i pol dana proizvodnje, za suradnike iz inozemstva rezervirano je 130 hotelskih soba, a kada sve to zbrojimo, dolazimo do direktne potrošnje (u prijevodu: ulaganja u hrvatski biznis i poreznu upravu) od više milijuna dolara tijekom četiri tjedna snimanja.

Saznajemo da postoji velik interes za nastavkom ovog partnerskog odnosa, čak i prije negoli je okušan u praksi. Drugim riječima, ako hrvatska strana ispuni očekivanja pa odradi svoj posao na traženoj razini, postoje realne mogućnosti za nastavkom snimanja novih sezona na istim lokacijama i to već u proljeće 2012. godine, prenosi T-Portal.

A Hrvatska bi uskoro mogla postati iznimno popularna destinacija za hollywoodske filmaše jer od 2012. godine uvodimo posebne porezne olakšice za strane produkcije.

Radi se o uvođenju 20 posto olakšica na porez za snimanje inozemnih igranih kratkih i dugometražnih filmova, dramskih tv serijala, te animiranih filmova. Iako je u nekim zemljama postotak olakšica i nešto veći, 20 posto, našoj je zemlji dovoljno da postane konkurentna na ovom planu.

Pročitajte još:

- Imamo potvrdu: HBO-ov spektakl “Game of Thrones” zaista će se snimati u Dubrovniku!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram