Zatvori
Jasmin Hadzic
25/08/2011

Zaposlenici Huffington Posta na AOL-ovom preuzimanju izgubili 50 posto vrijednosti svojih dionica

Nastavljaju se muke po AOL-u, a u ovom slučaju nastradali su zaposlenici news bloga Huffington Post kojeg je AOL preuzeo u ožujku ove godine za više od 300 milijuna američkih dolara...

Od ožujka, dionice AOL-a klize u ponor. Tamo negdje kada je AOL dovršio preuzimanje Huffington Posta, dionice AOL-a na Njujorškoj burzi prodavale su se za 20 dolara. Danas - jednu dionicu AOL-a možete kupiti za 12,50 dolara. Zaposlenici Huffington Posta dionice news bloga nakon preuzimanja zamijenili su za dionice AOL-a.

Ukoliko ih nisu odmah prodali, to znači da se u ovih šest mjeseci njihov kapital u kompaniji gotovo prepolovio!

Wall Street i dalje nema povjerenja u AOL kojeg vodi bivši Googleov šef prodaje Tim Armstrong. AOL je svoj kredibilitet svakako podigao preuzimanjem Huffington Posta i TechCruncha, ali dečki iz te njujorške medijske kompanije i dalje ne pronalaze način za kvalitetnu monetizaciju svog online sadržaja.

Drugi je problem da AOL u velikoj mjeri ovisi o prihodima od prodaje jeftinog (i sporog) dial-up pristupa internetu. Taj dio njihovog biznisa je profitabilan, ali prihodi bilježe ozbiljan pad iz kvartala u kvartal. U vrijeme kada broadband suvereno vlada internet tržištem, nije baš da se čudimo.

Nedavno, pojavile su se spekulacije da će AOL sa smanjenom tržišnom vrijednošću postati plijen preuzimanje neke velike medijske korporacije ili private equity fonda.

Pročitajte još:

- AOL: Problemi za vlasnike Huffington Posta i TechCruncha – dionice u samo jednom danu pale za 25 posto!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram