I uz katastrofalnu igru, zagrebački Dinamo osigurao je nastup u najelitnijem svjetskom nogometnom natjecanju – europskoj Ligi prvaka…

Stoga nije niti čudno da su ponovno krenule glasine o novom “kapitalcu” u Maksimiru. Ovaj put nije riječ o nekom super-poznatom igraču, već o glavnom sponzoru. Dinamo još uvijek igra s praznim dresovima, bez logotipa glavnog sponzora.

Izvršni predsjednik kluba, Zdravko Mamić već je bio na nekoliko razgovora s bogatim Arapima. Za sponzoriranje zagrebačkog Dinama navodno su zainteresirane neke velike aviokompanije s Bliskog Istoka. “Glavni sponzor morat će izbrojati najmanje milijun eura! Tamo postoje i neke druge poznate aviokompanije osim Emiratesa. Recimo, FlyDubai s kojim ja često putujem, a nije za baciti niti QatarAirways”, izjavio je nedavno “Maminjo”.

Načuli smo kako je Mamić navodno već dogovorio jedno veliko sponzorstvo, a ime novog sponzora trebali bismo uskoro doznati.

Koliko to god može zvučati čudno – Dinamo je poželjan klub za velike sponzore jer ne spada u “prvu ligu” i stoga je sponzoriranje puno jeftnije nego kod jednog Milana ili Barcelone koje traže astronomske iznose od svojih sponzora.

U Mamićeve trgovačke sposobnosti ne sumnjamo, a kojeg će sponzora “upecati” u plavu mrežu, uskoro ćemo vidjeti…

Jedno je sigurno – ček s puno nula dolazi u Maksimir, za razliku od splitskog Hajduka koji se zadovoljio s lubenicama i krastavcima iz Konzuma.