Zyngina misija već je odavno poznata – oni žele da cijeli svijet igra njihove besplatne društvene igre i kupuje virtualne proizvode i poboljšanja unutar samih igara…

Budimo realni – Zynga društvene igre obožavaju prije svega djeca, ali to za Zyngu predstavlja problem, jer mali osmogodišnjaci obično nemaju pristup kreditnim karticama. A to znači da nema kupovine virtualnih proizvoda i poboljšanja unutar samih igara. No, Zynga ima rješenje i za taj problem.

Danas je najavljeno kako će trgovački lanci u nekoliko europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku, uskoro početi prodavati posebne Zynga prepaid kartice. Primjerice za 50 kuna moći ćete kupiti Zynga prepaid karticu pomoću koje ćete moći otključati kupljeni iznos u obliku virtualne valute u Zynginim društvenim igrama. Prepaid Zynga krtice uskoro će osvanuti na policama trgovačkih lanaca u Francuskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Luksemburgu, Belgiji, Portugalu, Italiji, Austriji, Švicarskoj, Švedskoj, Norvešoj, Danskoj, Grčkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj i Hrvatskoj.

Zynga se već neko vrijeme sprema za izlazak na Njujoršku burzu u obliku inicijalne javne ponude dionica (IPO) koja će tu kalifornijsku kompaniju vrednovati na oko 20 milijardi dolara.

Njihove igre samo na Facebooku svaki mjesec igra više od 265 milijuna aktivnih igrača.

Pročitajte još:

Zynga će nakon IPO-a pokušati preuzeti finske proizvođače megapopularnih Angry Birdsa?