Zatvori
Poslovni Puls
22/08/2011

Vlasnici Manchester Uniteda na predstojećem IPO-u mogli bi zaraditi i do 3 milijarde dolara

Američka tajkunska obitelj Glazer u svom vlasništvu ima Manchester United još od 2005. godine...

Kao što smo već pisali, legendarni engleski prvoligaš Manchester United sprema se za izlazak na Singapursku burzu. Kako prenosi Sunday Times, Manchester United nakon izlaska na burzu trebao bi vrijediti oko 2,4 milijarde funti. Vlasnici "crvenih vragova", američka obitelj Glazer u IPO-u planira prodati oko 25 posto svojih dionica, a zadržati ostatak od 75 posto dionica koje  će vrijediti 1,8 milijardi funti, odnosno 3 milijarde američkih dolara.

Ako uzmemo u obzir da su Glazeri Manchester kupili kada je vrijedio 1,47 milijardi dolara, možemo reći da će napraviti jako dobar posao. Zanimljivo, Glazeri su 2005. godine za Manchester United platili samo 300 milijuna funti, dok je ostatak novca došao od banaka i hedge fondova. Većina osiguranog kapitala iz IPO-a otići će na podmirivanje financijskih obveza engleskog kluba.

Forbes je Manchester United proglasio najvrijednijim svjetskim nogometnim klubom s ukupnom vrijednosti od 1,86 milijardi dolara. Manchester je najuspješniji engleski nogometni klub - osvajao je Premiership čak 19 puta, a pobjednik Lige prvaka bio je tri puta u svojoj 133-godišnjoj povijesti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram