Zatvori
Poslovni Puls
19/08/2011

Svjetsko tržište: Američki i njemački prinosi nastavljaju s padom, pad obujma građevinskih radova u eurozoni...

Indeks potrošačkih cijena u SAD-u u srpnju je zabilježio rast veći od očekivanja koji je iznosio 3,6% godišnje, dok na mjesečnoj razini, nakon blagog pada u lipnju (-0,2%), bilježi rast od 0,5%...

Naknade za novonezaposlene u SAD-u drugom tjednu kolovoza zabilježile su rast te su iznosile 408 tisuća, kao i naknade za nezaposlene koje su zabilježile rast te u prvom tjednu kolovoza iznosile 3,702 milijuna. Vodeći indikatori u SAD-u su u srpnju zabilježili rast iznad očekivanja koji je iznosio 0,5%. Philadelphia Fed. indeks prerađivačkog sektora u SAD-u neočekivano je zabilježio snažan pad od 30,7% u kolovozu. Prodaja postojećih stambenih objekata u SAD-u u srpnju je iznosila 4,67 tisuća što je ispod očekivanja te predstavlja pad od 3,5% na mjesečnoj razini. Obujam građevinskih radova eurozone zabilježili su godišnji pad od 11,3% dok na mjesečnoj razini bilježe pad od 1,8 posto.

Jučerašnji dan na inozemni tržištima obveznica obilježen je slabim objavama s američkog tržišta i nesuglasicama između država eurozone (nizozemske i grčke vlade). Naime, nakon što je Grčka Finskoj dala jamstvo za povrat novca, što je bio preduvjet za sudjelovanje u drugom paketu pomoći EFSF, isto je zatražila i Nizozemska vlada.

Pad Philly Fed indeksa u SAD-u na najnižu razinu od ožujka 2009. je također razlog za zabrinutost tržišta. Njegova sadašnja razina od -30,7 potiče zabrinutost da će SAD ponovno ući u recesiju. Stoga su američki prinosi ponovno zabilježili pad, a petogodišnji i desetogodišnji njemački prinosi tijekom jučerašnjeg dana dosegnuli su novi povijesni minimum. Izgledan je nastavak takvih trendova, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram