Zatvori
Poslovni Puls
18/08/2011

Zoran Milanović: Vladina pomoć vlasnicima kredita u švicarcima odgovara samo bankama, a ne građanima!

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je jučer predstavljeni Vladin plan pomoći vlasnicima kredita u švicarskim francima...

"To je rješenje bankara. Mi bi smo voljeli vidjeti točnu strukturu kamatne stope na "švicarce". Da vidimo koliki je trošak nabavke novca, osiguranja, rezervacija, koliki je profit. Ovako, ovo je rješenje koje odgovara bankama, a Vlade,  nakon velikih riječi i nepotrebnih prijetnji bankama prije tjedan, nema, kao da Vlada ne postoji. Dakle ništa", rekao je pred okupljenim novinarima Zoran Milanović.

"Vidimo da ima prostora za niže kamatne stope. To se nije dogodilo odnosno bankama je ostavljeno na volju. Banke to neće napraviti . Dakle Vlada nije napravila ništa kao i po običaju", poručio je Milanović i podsjetio na SDP-ov prijedlog koji je po njegovom mišljenju jedini pravi izlaz u ovoj situaciji.

Podsjetimo, Vlada je jučer s bankarima potpisala memorandum koji predviđa fiksiranje tečaja franka na razini od 5,8 kuna, a razlika između fiksnog i tržišnog tečaja obračunavat će se kao odgođeno potraživanje banaka na rok od pet godina. Na kumulirani dug u prvih šest mjeseci neće se obračunavati kamata, a nakon toga svaka banka odredit će kamatu u skladu s vlastitom poslovnom politikom, ali ne višu od 3,95 posto godišnje.

Pročitajte još:

-Lakše se diše – od sutra srednji tečaj švicarskog franka na 6,55 kuna

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram