Zatvori
Jasmin Hadzic
18/08/2011

Popularna američka online videoteka Netflix stiže u Europu - prva ga dobiva Španjolska

Popularni američki servis za online gledanje i posuđivanje filmova Netflix namjerava pokoriti Europu. Sve bi trebalo krenuti iz Španjolske...

Od siječnja 2012. godine popularni Netflix trebao bi početi poslovati u Europi - točnije u Španjolskoj, javlja VentureBeat! Vjerojatno najpopularnija svjetska (zapravo američka) online videoteka u ovom je trenutku dostupna samo na području SAD-a i Kanade, no to bi se uskoro trebalo promijeniti jer će osim u Europu Netflix uskoro krenuti i putem Latinske Amerike gdje vidi veliku poslovnu priliku na tamošnjim tržištima u razvoju.

Netflix u SAD-u ima oko 26 milijuna korisnika, a do kraja godine ta bi brojka trebala biti povećana na 30 milijuna.  Budući je Netflix javno izlistana kompanja (na Njujorškoj burzi) imamo i njihove poslovne rezultate. U drugom kvartalu ove godine Netflix je ostvario prihode od impresivnih 789 milijuna dolara i neto dobit od 68 milijuna dolara. Ovo je bio rekordni kvartal za Netflix.

Biti će iznimno zanimljivo vidjeti kako će se Netflix snaći u Španjolskoj koja slovi kao jedno od najvećih europskih tržišta (vjerojatno osim Balkana) za piratske filmove i tv-serije. Za razliku od ilegalnih web stranica, Netflix donosi  video sadržaj u visokoj rezoluciji i ogromnu bazu dostupnih filmova.

Mi u Hrvatskoj vjerojatno ćemo se morati još malo načekati prije nego što dobijemo Netflix, a u međuvremenu možete baciti pogled na online videoteku koju je pokrenula NovaTV.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram