Zatvori
Jasmin Hadzic
17/08/2011

Shopping startup osigurao ulaganje od 3 milijuna kuna koje je osnivač zatim spiskao na kozmetiku i kućnog ljubimca

Već se mjesecima priča o novom "balonu" kada su u pitanju valuacije američkih internet kompanija. Facebook juri prema valuaciji od 100 milijardi dolara, a Zynga i Groupon uskoro će vrijediti oko 20 milijardi dolara...

A danas stiže još jedna priča koja ide u prilog teoriji o novom "balonu".

Andrew Albert (49) bio je još samo jedan poduzetnik s idejom o "genijalnom" internet shopping portalu za luksuzne proizvode. A sada se našao u velikim problemima. Nekoliko velikih ulagačkih fondova odlučilo je njegovu rizičnu ideju financirati s 590.000 dolara. Albert je u svojoj prezentaciji pričao o virtualnim avatarima pomoću kojih će kupci moći obavljati shopping u virtualnoj shopping ulici. Nama ovo već na prvu zvuči bezvezno.

Uglavnom, ulagači su utrpali tih par stotina tisuća dolara u ON1AVE.com i...ništa. Projekt nikada nije zaživio, a osnivač Albert se našao na sudu nakon što su ulagači podnijeli tužbu na sudu u New Yorku. Oni tvrde da je Albert novac koji je trebao otići na razvoj internet portala - potrošio na svoje osobne potrebe.

U tužbi se navodi da je "poduzetnik" lovu potrošio na uređenje svog stana (51.000 dolara), 9000 dolara otišlo je na "njegu kose i kozmetiku",a uspio je potrošiti i 6.700 dolara na svog kućnog ljubimca - psa!

S jedne strane možda je dobro da se ovakvo nešto dogodilo.

Čitajući ovakve priče dobivamo dojam kako je u ovom trenutku u SAD-u moguće pronaći kapital za bilo što dok god investitorima ispred nosa mašete sa "social media" i "e-trgovina" opisima svog novog internet startupa. Možda će ovo biti dobra škola za sve američke fondove rizičnog kapitala koji su, barem nama tako izgleda, spremni uložiti milijune dolara u internet biznise koji su već unaprijed osuđeni na propast.

Pročitajte još:

- Bahati Michael Arrington iz TechCruncha poderao 1500 dolara samo kako bi napakostio šefovima iz AOL-a

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram