Zatvori
Poslovni Puls
17/08/2011

Privatni turistički iznajmljivači ove bi godine mogli zaraditi rekordne 2,2 milijarde eura!

Lani je obiteljski smještaj s 550.000 legalnih postelja ostvario trećinu turističkog prihoda Hrvatske - oko 2,1 milijardu eura. Ovoga ljeta dobar dio iznajmljivača može se pohvaliti da su im kapaciteti bolje popunjeni, i to pet do deset posto...

Kako se ovoga ljeta dobar dio iznajmljivača može pohvaliti da su im kapaciteti bolje popunjeni, i to pet do deset posto, osim na nekim udaljenijim otocima, procjenjuje se da će tzv. amatersko bavljenje turizmom donijeti oko 100 milijuna eura višu zaradu nego lani.

Vjesnik:

Dnevni najam apartmana za četiri osobe u kategoriji tri zvjezdice, a takvih je većina na našoj obali, ovoga ljeta košta između 80 i 100 eura. Prosječno je obiteljski smještaj popunjen nešto više od 40 dana godišnje, a oni koji se ozbiljnije bave tim poslom puni su i 90 dana. To amatersko bavljenje turizmom mnogima donosi lijep prihod, posebice ako iznajmljuju više apartmana i soba te pritom nude i prehranu.

"Velik broj tih postelja i sada se ilegalno iznajmljuje unatoč opasnosti od kazni nadležnih inspekcijskih službi, a bit će legalizirane ulaskom naše zemlje u EU. Tom iznajmljivačkom potencijalu treba pribrojiti i milijun postelja u 250.000 kuća za odmor u vlasništvu naših građana, koje bi također što prije trebalo legalno staviti u službu turizma, za što nam nedostaje bolja zakonska regulativa", navodi predsjednik Udruženja iznajmljivača obiteljskog smještaja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Nedo Pinezić i dodaje kako Hrvatska ima dovoljan potencijal, pa ne bi bilo previše i da se svaki od 4,3 milijuna stanovnika bavi iznajmljivanjem turističkog smještaja.

Pročitajte još:

- Novi trend u metropoli – pretvaranje stanova u turističke apartmane!

Foto:Teklic.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram